RACHEL'S VERHAAL


Op 19 februari 2019 veranderde ons leven in 1 klap toen we hoorde dat mijn man, Martijn, acute leukemie had. Het voelde alsof de wereld onder onze voeten vandaan zakte. Er volgde een tsunami aan behandelingen, uitslagen en opnames. Hoewel we niet wisten wat de toekomst ons zou brengen gingen we er samen vol voor. Ik zag hoe mijn man behandelingen moest ondergaan die echt geen pretje zijn. Hoe zijn lichaam vocht tegen de kanker en met de dag veranderde. Hoe hij kaal werd en zijn conditie volledig kwijt raakte. Hoe hij afhankelijk werd van de medici en hoe ons leven 180 graden werd omgegooit. Maar we deden het gewoon. Samen. En tijdens deze periode vroeg hij mij ten huwelijk, want wat als..?!

We zijn inmiddels ruim 2 jaar onderweg met de behandeling en hoewel de behandeling niet meer zo intensief is als in het begin is het nog steeds moeilijk. We moeten rekening houden met dingen waarmee je eigenlijk geen rekening moet houden op onze leeftijd.

Met Samenalleen hoop ik de steun te zijn voor iedere jonge naasten van iemand die getroffen is door kanker. Het machteloos moeten toekijken is namelijk een van de moeilijkste dingen die ik zelf ervaar. Vertrouwen op de medici, het durven loslaten en alles op je af laten komen. Zelf ben ik hulp gaan zoeken bij een maatschappelijk werker in het ziekenhuis en heb ik therapie gevolgd bij een psycholoog, omdat ik last kreeg van paniekaanvallen. Maar ik denk dat niet iedereen de stap voor hulp durft te zetten.. Wat ik je mee wil geven als je je in de positie van naaste bevindt is om op tijd aan de bel te trekken. Je niet sterker voor te hoeven doen dan je al bent. Want je bent sterk. Jij bent er voor je dierbare en het vraagt ook veel van jou. Er heerst naar mijn mening nog te veel een taboe daarop. Dat je niet kwetsbaar mag zijn. Ik ben namelijk van mening dat het tonen van je kwetsbaarheid je nog sterker bent dan je al bent. En heb je behoefte aan een luisterend oor of advies. Dan mag je mij altijd een berichtje sturen! 

Ga via onderstaande button naar het Instagram account 'Samenalleen'


BEN OF KEN JIJ IEMAND DIE KANKER HEEFT DOORLEEFD?

DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU!

WIL JIJ JOUW ERVARING DELEN OM NAASTEN TE HELPEN?