PAUL SIMONS COACHING


Kanker, een woord wat niemand wil horen. Je voelt het niet, je merkt het niet…het is er gewoon. Op dat moment staat je wereld even stil.

Je leven is in één seconde veranderd, weg zekerheid, weg vertrouwen.

 

Iedereen gaat anders met kanker, met het ziekteproces om.

Vrouwen zijn, bijvoorbeeld, vaker actief in het zelfonderzoek. Ze zoeken naar plekken waar ze andere vrouwen kunnen ontmoeten en gaan met gesprekken vaak de diepte in over van alles.

 

Mannen zijn anders dan vrouwen. Dat is wel duidelijk en is niet alleen aan de buitenkant zichtbaar. Mannen zijn eerder geneigd om bepaalde zaken ‘zelf wel op te lossen’. Vaak in eenzaamheid, door harder te gaan werken of meer te gaan sporten. Als kanker dan in het leven komt, is blokkeren van emoties ook vaak een eerste reactie.

 

De gesprekken met mannen zijn ook anders dan met vrouwen. Mannen kijken en denken anders, kijken op een andere manier naar de wereld. De gesprekken gaan vaak over kracht, eenzaamheid en onmacht. Dat heeft de man vanuit zijn opvoeding meegekregen.

‘Een man mag niet huilen’ is een bekende uitspraak. Emotie mag er niet zijn en wordt dan ook vaak onderdrukt.

 

Ik kan je als coach, als man ondersteunen in jouw proces bij kanker. Ik laat je zien en voelen dat je emotioneel mag en kan zijn. Kracht, kwetsbaar zijn en de kunst om het leven te vieren zijn nodig voor jouw verdere ontwikkelingen. Jouw pad, naast de kanker, weer vinden en te genieten van wat er wel is. Dat is een recht wat je hebt in jouw leven.