RUTGER'S VERHAAL


In memoriam - 14 mei 2022 bereikte ons het trieste bericht dat Rutger is overleden. 

Beste lezer.

Mijn naam is Rutger Koster en in januari 2019 heb ik te horen gekregen dat ik (dikkedarm)kanker heb. Na de operatie kreeg ik te horen dat er uitzaaiingen waren naar mijn buikvlies. Ik ben doorverwezen naar het VU en heb daar de HIPEC operatie gehad. Helaas was na een paar maanden de kanker weer terug in het buikvlies. Vervolgens heb ik twee verschillende chemo behandelingen gehad die helaas niks deden. Uiteindelijk kreeg ik dan ook het slechtnieuws gesprek. Qua standaard behandelingen is er niks meer. Ik ben nu afhankelijk van onderzoeksbehandelingen (trials). De eerste behandeling was een succes en heeft 6 maanden zijn werk gedaan voordat de tumoren weer begonnen te groeien. Nu kan ik gelukkig weer meedoen aan een andere behandeling. Uiteraard weer spannend, hopelijk slaat het aan.

Om mijn verhaal te delen ben ik een podcast serie begonnen met de naam "Mijn leven met kanker - Mijn verhaal". Hierin vertel ik in afleveringen van z'n 25 minuten over wat er de afgelopen periode allemaal is gebeurd en hoe ik hier mee om ga. Elke maand komt er een nieuwe aflevering online. 

Daarnaast ben ik ook een podcast serie begonnen met de naam "mijn leven met kanker - in gesprek met". Hierin ga ik in gesprek met (ex)kankerpatiënten en gaan we het hebben over hun verhaal. In een podcast aflevering van z'n 45 minuten praten we over de ontdekking tot aan waar diegene nu staat. Alles komt ter sprake. Met deze serie hoop ik dat we andere mensen kunnen helpen die in soortgelijke situaties zitten. Ik zoek nog naar mensen die mee willen doen aan deze serie. Heb je interesse, vragen of wil je meedoen? Neem dan contact met me op. Ik zal je vragen beantwoorden en indien je mee wilt doen dan plannen we een opnameafspraak in.

Je kunt contact met me opnemen via instagram (@mijnlevenmetkanker) of via mijn website https://www.mijnlevenmetkanker.nl.

Hierbij nog even een kort overzicht met linkjes waar je de podcast series kunt vinden:
Mijn leven met kanker - mijn verhaal:

Mijn leven met kanker - in gesprek met:

Afsluitend, sinds ik te horen heb gekregen dat ik kanker heb is mijn leven behoorlijk veranderd en ikzelf ook. Je leert op een hele andere manier naar het leven te kijken en (in mijn geval) het veel meer te waarderen en er van te genieten. Vooral van de hele simpele dingen. Ik doe niet meer mee aan de rat race, maar heb geleerd te genieten en ik heb geleerd wat werkelijk belangrijk is.

Mocht je in contact willen komen, doe dit vooral, schroom niet. Mocht je mee willen werken aan de “In gesprek met” podcast serie? Leuk! Graag! Neem zeker contact met me op en dan plannen we een opname afspraak in.

Bedankt voor je tijd om mijn verhaal te lezen. Hopelijk tot later!

 

Groetjes,

Rutger


BEN OF KEN JIJ IEMAND DIE KANKER HEEFT DOORLEEFD?

DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU!

WIL JIJ JOUW ERVARING DELEN OM NAASTEN TE HELPEN?