JADE'S VERHAAL


Ik ben Jade Kops, een meid van 14 jaar oud die volop met alles bezig is; school, dansen, werken, etc. Totdat ik opeens wat onduidelijker begon te spreken. Hier nog 2 weken mee rondgelopen, want het zal toch wel niks zijn. Het ging maar niet weg en daarbij begon ik ook opeens te snurken. Toen dat erbij kwam zijn we op vrijdagochtend 2 juli 2021 naar de huisarts gegaan en dat was maar goed ook. De huisarts zag gelijk dat het niet goed was en noemde het een verdikking in mijn keel. We moesten dezelfde middag nog naar de kno-arts in het Reinier de Graaf in Delft. hier allemaal onderzoeken + een mri scan gehad. 's Avonds kregen we hier de uitslag van. De verdikking blijkt gevuld te zijn met weefsel. En dit kan niet zomaar weggehaald worden. We mochten deze avond wel naar huis, maar we moesten maandagochtend door naar Rotterdam. Nou dat gedaan en maandagochtend stonden we vroeg op de stoep in Rotterdam. Hier eerst weer naar een kno-arts voor wat onderzoekjes en daarna mochten we door naar de afdeling oncologie. hier hadden we een gesprek met de oncoloog en werd er recht in ons gezicht gezegd: 'we denken aan kanker'.

Ze wisten nog niet precies hoe of wat, maar ze dachten aan 2 soorten kanker. Later zouden ze gaan onderzoeken welke van de 2 het is (lymfeklierkanker of een spierceltumor). Na dat gesprek moesten we door naar het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. 

 

Op maandag aan het einde van de middag kwamen we aan in het Prinses Maxima Centrum. Dit is een speciaal centrum voor alle kinderen met kanker. Pff en dan loop je daar ook opeens....

We krijgen hier een hele mooie ruime kamer voor 2 personen. 's Avonds hebben ze hier wat onderzoeken gedaan en bloed afgenomen. De volgende dag kreeg ik een punctie (stukje weefsel weghalen). Ik kan niet onder narcose omdat mijn luchtpijp door de tumor erg klein is. Helaas moest dit dus ook zonder narcose. Ook hebben ze 1 deze dagen een scan gemaakt voor eventuele uitzaaiingen. Dit is gelukkig niet het geval! whoopwhoop!

Nu we wisten dat er geen uitzaaiingen waren, konden ze het behandelplan gaan maken. Ook kreeg ik een picc-lijn, dit is een lange lijn die van mijn arm tot mijn hart loopt. Hier wordt de chemo in gegeven. Op een later moment als ik onder narcose mag, krijg ik een kastje onderhuids hiervoor. 

 

Het behandelplan ziet er als volgt uit: 

- een halfjaar lang chemo elke week; 3 weekse cyclus, 2 weken kleine kuur, 1 week grote kuur

- na 3 maanden 6 weken lang elke dag bestralen

- eventueel nog een operatie om het overgebleven stukje tumor weg te halen. 

 

Het is dus een half jaar intensief behandelen en daarna nog zeker een halfjaar tot een jaar minder intensief behandelen. Het is een heel lang traject, maar er is een heel belangrijk ding: IK WORD BETER! Nu denk ik daar maar lekker veel aan en hopen dat deze nare tijd snel voorbij is....

 

De eerste chemo kreeg ik dezelfde week nog in het Prinses Maxima Centrum. Ik werd hier helaas ziek van...Kort na deze chemo begon ook gelijk mijn haar al uit te vallen. Ik heb nu een haarband van mijn eigen haar (Toupim). Ik ben hier erg blij mee. 

 

Ik denk dat ik jullie nu de belangrijkste dingen van de afgelopen maand heb verteld. Vanaf nu ben ik van plan jullie na elke chemo/onderzoek te vertellen hoe het gaat. 

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn behandelproces, volg dan mijn instagram account (klik op onderstaande button).


BEN OF KEN JIJ IEMAND DIE KANKER HEEFT DOORLEEFD?

DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU!

WIL JIJ JOUW ERVARING DELEN OM NAASTEN TE HELPEN?