Lief mens,

Mijn naam is Hélène Ninnin, moeder van Ziva en vrouw van Hubert. Ik ben beeldend kunstenares, vakleerkracht handvaardigheid en beeldend therapeute in het speciaal onderwijs. Dit ben en doe ik allemaal met liefde.

Ik ga mijn verhaal omgekeerd vertellen, omdat mijn verhaal nu, veel mooier, ik hoop inspirerend en bemoedigender is dan het begin toen ik zoveel nog niet wist, wat ik nu wel weet…..

Altijd op jonge leeftijd was ik bezig met spiritualiteit, maar ik durfde er niet zoveel mee te doen. Na mijn tweede diagnose in 2018, zoals ze dat zeggen in de medische wereld, uitgezaaide kanker, ben ik gaan zoeken naar wat er buiten de medische wereld nog allemaal is.
Voor mijn soort kanker is er namelijk geen behandeling beschikbaar in de reguliere medische wereld. Maar ja, wat dan? Ik heb tijdje vrij genomen van mijn werk om dit te gaan uitzoeken. Sindsdien zijn er zijn al vele mooie dingen op mijn pad gekomen. Als je eenmaal weet wat er allemaal is, dan lijkt het alsof alles synchroniseert en alles wat je nodig hebt op je pad komt.

Voor mij was de bewustwording van ziek zijn, naar een dis- balans hebben in je lichaam heel belangrijk. Voor mijn gevoel kan ik zelf een bijdrage leveren aan mijn eigen gezondheid. Eten deed ik al heel gezond, geen geraffineerde suikers, geen melkproducten, alle bewerkte voedsel niet enz.
Toch wist ik dat mijn primaire tumor er was om mij iets te vertellen. Ik moest er iets mee (zoals ik al eerder schreef, spiritualiteit heeft altijd al mijn aandacht getrokken). Ik ben nieuwsgierig geworden naar waar oorzaken kunnen liggen van mijn disbalans. Ik ben veel gaan lezen, onderzoeken naar bijvoorbeeld het zelf genezend vermogen van het lichaam en de mind body connectie. Ik ben mijn holistische blik verder gaan verkennen.

Dat betekent nu, dat ik me houd aan een bepaalde leefstijl. Ik mediteer iedere dag. Deze meditaties zijn van dokter Joe Dispenza. Ik volg ook ‘The Formula’ van hem. Alles wat hij doet en zegt is wetenschappelijk onderbouwd of wordt nu onderzocht. Tevens heb ik een bepaald voedingspatroon, zonder suiker (ook geen ongeraffineerde suikers), gluten, dieren, dus voornamelijk plantaardig. Ook ga ik  ieder jaar ga ik bloed prikken bij een Heilpraktiker, van deze meneer krijg ik dan een heel verslag met tips en adviezen wat ik zelf kan doen. Heel interessant! Ook ga ik naar een antroposofisch arts voor accupunctuur en ik spuit maretak. Dit is een antroposofisch middel dat natural killercells aanmaakt. De Wim hof methode ben ik sinds kort aan het verkennen, maar wat een baanbrekende dingen zijn er al ontstaan door het beoefenen van deze methode. Dat geeft andere inzichten en vertrouwen dat er zoveel meer mogelijk is. Dat je zelf een eigen bijdrage kunt leveren!

Zoals ik al heb geschreven geloof ik in de holistische kijk naar de mens. Dit houdt ook in dat ik veel aan mijn mindset heb gewerkt en dit nog steeds doe.
Na mijn tweede diagnose werd het me duidelijk, ik had steeds in de ‘fight flight’ stand gestaan, door gebeurtenissen in het leven. Ik had mezelf uitgeput met bepaalde gedachtenpatronen. De kennis en masterclasses van Biologika Nederland en Salutogenese hebben bijgedragen aan dit inzicht. Ik ben vervolgens naar Chakra therapie gegaan en heb nog enkele therapeuten bezocht waarbij ik heb mogen ‘diepzielduiken’. Nu ga ik bijvoorbeeld naar een hypnotherapeute, omdat mijn onderbewuste ook eens ‘aangepakt’ mag worden. Dat is confronterend, maar als je niet wil blijven zoals je bent, omdat dit gedrag/ deze gedachten/ oude patronen je niet meer dien(t)(en), zul je moeten veranderen. Dat veranderen gebeurd in je hoofd, door ander te deken en vervolgens dingen anders te gaan doen, gaan de circuits in je hoofd ook anders vonken en gebeuren er fantastische dingen, zoals dr Joe Dispenza benoemd. Er zit een hele wetenschappelijke onderbouwing achter. Maar ik ben me inderdaad anders gaan voelen door anders te gaan doen.

Dat anders doen ben ik na mijn tweede diagnose ook echt gaan doen. Tot dan was ik toch weer heel veel bezig met alleen mijn werk, mijn man en mijn dochter. Met veel liefde overigens. Maar ja waar was ik dan? Dusssss het werd tijd dat ik met mijn kunst en idee wat ik sinds mijn eerste diagnose, zeldzame hoofd-hals kanker had, aan de slag zou gaan. Als je bestraald wordt in het hoofd hals gebied, dan krijg je een masker. Ik wist meteen, dit is magisch! Als ik  beter ben, dan ga ik hier kunst mee maken, want ja mijn creatieve brein kriebelde van de ideeën. Ik wilde graag zwaluwen maken. Altijd als ik bestraald werd, dacht ik dit is de zon en deze maakt mij beter. Een Frans spreek woord zegt ook vertaald: ‘Als de zwaluwen hoog vliegen, wordt het weer mooi’.

De tweede diagnose heeft ervoor gezorgd, dat MagischMasker is ontstaan. Dat ik beelden ben gaan maken met de maskers. Tegenwoordig doe ik waar mijn hart van gaat zingen, wat mij energie geeft. En dat is kunst maken van bestralingsmaskers, want dit heb ik zelf 7 jaren geleden gedragen. De kunst van MagischMasker is bedoeld voor mensen die zelf een masker hebben moeten dragen en een moeilijke periode willen afsluiten of omzetten naar iets positiefs, voor mensen die het verhaal achter de kunst mooi vinden of een dierbare hebben verloren aan kanker en iets bij zich willen dragen zoals een sleutelhanger. Als u wil kunt u een kijkje nemen op mijn instagram account @magischmasker.  De foto’s die hier te zien zijn, is o.a. de kunst die ik maak van de maskers. De kunstwerken zijn altijd handgemaakt en er zijn uniek.

Ook staan nog een aantal mooie opleidingen op het programma. Edelstenen therapie, want deze draag ik al heel lang altijd bij me, maar sinds de eerste diagnose veel bewuster en de opleiding Trauma Therapie Basics. Wie weet wat ik er ooit nog mee kan gaan doen.

Op dit moment laat de scan zien dat de uitzaaiingen stil staan en  dat er geen nieuwe zijn bijgekomen.  Ik heb vertrouwen in mijn lichaam en geest en voel dat wat ik doe en hoe ik het doe voor mij de juiste wijze is.


Ik wil daarbij wel altijd benoemen, dat dit mijn manier van denken is en dit is wat voor mij werkt.
Ik respecteer iedereen zijn of haar mening en iedereen moet keuzes maken en doen wat bij hem of haar past.

Het leven is mooi!
Vergeet nooit ‘Met het gezicht naar de zon te staan’.
Harte groet Hélène

Als je meer wil weten over de kunst of wat ik doe om zo gezond mogelijk te blijven en waarom ik dat zo doe. Dan mag je me altijd een bericht sturen via Instagram @magischmasker of naar magischmasker@gmail.com