TOON HERMANS INLOOPHUIS


Het Toon Hermans Huis is een inloophuis voor (ex)kankerpatiënten, naasten en hun familieleden. Het THHA biedt professionele psycho-oncologische therapie, psychosociale ondersteuning, activiteiten en informatie (www.thha.nl).

Het THHA inloophuis heeft een regionale functie voor Amersfoort e.o. waar onze gasten zonder afspraak kunnen binnenlopen. Zij worden ontvangen door een van de gastvrouwen of gastheren, met wie zij hun verhaal kunnen delen al naar gelang hier behoefte aan is. Gewoon een keer praten over zorgen, over wat hen bezighoudt of enkel een luisterend oor. Het kan enorm bijdragen om beter met een moeilijke tijd om te gaan. Naast individuele gesprekken kunnen onze gasten ook deelnemen aan (groeps)activiteiten, waarin zij ervaringen delen met lotgenoten. Ook bieden we o.a. yoga, massages, inloopmeditatie, meditatie & mindfulness, ontspannende gezichtsbehandelingen aan. De activiteiten bieden de mogelijkheid om je te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Tevens bieden we een open atelier voor iedereen die met kanker te maken heeft. Creatief bezig zijn kan helpen om je te uiten of zaken te verwerken met o.a. schilderen, tekenen, boetseren samen met lotgenoten.

 

Speciaal voor basisschoolkinderen hebben we verschillende Kids-groepen en Kids-rouwgroepen. Deze zijn bedoeld voor kinderen, waarvan een ouder of een ander gezinslid ziek is en kanker heeft of waarvan een ouder of een ander gezinslid aan kanker is overleden.

Voor jongeren hebben we twee aparte lotgenotencontactgroepen. De JongerenPIT -en Jongvolwassenengroep die te maken hebben met kanker in hun directe omgeving en/of een dierbare naaste hebben verloren aan kanker. De jongeren komen in contact met lotgenoten die in een vergelijkbare situatie zitten. Daarnaast worden er leuke activiteiten georganiseerd en eten zij met de pot mee. Quote: “Om te praten met lotgenoten, mensen van mijn leeftijd die precies weten hoe je je voelt doordat ze in dezelfde situatie zitten. Daardoor begrijpen we elkaar veel beter. Het maakt het makkelijker om je eigen mening en emoties uit te spreken”.

 

In alle contacten met gasten staat ons team van vrijwilligers ter beschikking. Zij zijn speciaal getraind om onze gasten hierin met zorg te begeleiden.

Loop gerust eens binnen op de Regentesselaan 39.