NETWERK MASSAGE BIJ KANKER

Massage bij Kanker kan de kwaliteit van leven verbeteren, tijdens maar ook zeker na de behandelingen. Zowel lichaam als hoofd hebben behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en het vertrouwen in jouw lichaam te herstellen. Maar misschien nog belangrijker: massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen. Dit blijkt ook uit de onderzoeken naar het effect van massage bij kanker op kwaliteit van leven.

Een ervaring van een cliënt met chronische leukemie;  “Hoofd en lichaam zijn één. Wat in je hoofd klem zit, heeft weerslag op hoe je je fysiek voelt. Als je kanker hebt, kom je in een medische molen terecht en word je heel veel aangeraakt, maar eigenlijk alleen op een onprettige manier. Massage is dan zo fijn. De pure ontspanning, even een moment van volledige overgave aan en prettige, zachte aanraking. Alleen dat gaf mij energie. Ik ging beter slapen en was minder vermoeid.”

 

Het Netwerk Massage bij Kanker is een landelijk netwerk van gespecialiseerde massagetherapeuten die op basis van kennis van de ziekte en behandelingen een op jouw situatie en behoefte optimaal afgestemde en veilige ontspanningsmassage kunnen geven. Massage kan in elke fase tijdens en na het ziekteproces en is ook fijn voor de naasten. Voor meer informatie of een massagetherapeut bij jou in de buurt: