CONDOLE


Condole; een app waarin troost en herinneringen samenkomen

 

Een dierbare verliezen aan kanker is een ingrijpende gebeurtenis. De ziekteperiode van uw dierbare heeft vaak veel tijd, energie en aandacht van u gevraagd. Het is dan ook heel normaal wanneer u na dit verlies emoties als vermoeidheid, leegte en somberheid ervaart.

 

Op die momenten kan het fijn zijn om steun en aandacht te verkrijgen. Ook kan het helpen om herinneringen met elkaar delen. Herinneringen aan hen die we zijn verloren, zijn belangrijk. Ze geven troost en kracht. Met de Condole app kan dit.

 

De Condole app zorgt voor verbinding bij verlies. De app biedt de optie om verhalen en beelden van de overledene met elkaar te delen,  ruimte om uw steun te betuigen en biedt troost.

 

Het digitale condoleanceboek is een privé gedenkplek voor directe steun na overlijden en zorgt voor persoonlijke condoleanceberichten. Het onderdeel ‘rouwondersteuning’ zorgt voor liefde en steun en werkt met meldingen. Zo krijgen gebruikers een melding op dagen die belangrijk zijn voor de familie. Om als naasten te laten weten dat je meeleeft met de familie, is er de optie om een berichtje te sturen of concrete hulp aan te bieden zoals: ‘Zal ik boodschappen voor je meenemen?’ Voor wie graag iets tastbaars wil geven zijn er de troostgeschenken.

 

Als naasten is het vaak lastig om op de juiste manier mee te leven. ‘Je wilt wat van je laten horen, maar heeft iemand daar wel behoefte aan?’ Condole ondersteunt daarin met tips en informatie over rouw en verlies. Maar troost mag ook uit de professionele hoek komen en dus toont Condole stichtingen en rouwspecialisten in de buurt. Voor wie daar behoefte aan heeft kan dus op een laagdrempelige manier een luisterend oor van buitenaf vinden. De Condole app is makkelijk in gebruik en een praktisch hulpmiddel.