CANCERCONNECT wil dat iedereen die is getroffen door “kanker “ krachtig en gesteund het (behandel)traject ingaat en doorloopt. Wij zijn een stichting van (ex)kanker patiënten voor kanker patiënten.

De kennis en ervaring die wij hebben opgedaan gedurende ons traject, willen wij graag delen met mensen die getroffen worden door kanker. Praten met iemand die het zelfde heeft meegemaakt als waar jij voor staat kan heel fijn zijn. Naast mentale steun geven wij ook praktische tips en informatie. Zodat niemand er alleen voorstaat en zijn weg moet zoeken door het woud aan oncologische aanvullende zorg.

 

Wanneer je de diagnose kanker hebt gekregen, staat ons netwerk van ervaringsdeskundigen voor je klaar.

Iedereen is anders dus voor iedere kankerpatiënt hebben wij een ervaringsdeskundige paraat die wij matchen op oncologische diagnose, persoonlijke omstandigheden en voorkeuren. Ook tijdens een traject kan de ervaringsdeskundige je in contact brengen met mensen binnen ons netwerk van ervaringsdeskundigen die je alles kunt vragen over een specifieke behandeling, product of therapie. Contact met en ervaringsdeskundige zorgt ervoor dat iemand weloverwogen een beslissing kan maken.

Daarnaast organiseert de stichting trainingen waardoor (ex)kankerpatiënten in staat gesteld worden hun ervaring in te zetten als ervaringsdeskundigen en werken wij samen met alle betrokken stakeholders (w.o. oncologen en oncologisch verpleegkundigen) om zoveel mogelijk patiënten deze ondersteuning te kunnen bieden.